Worst in covid

 

První pacient covidem se u nás objevil na začátku března 2020. Je to přesně rok. Tak se podívejme, jak to super guru Andrej Babiš (alias AB) zvládá?

———————————–

Únor 2020 – AB nechce ustavit krizový štáb a sám celý měsíc všechno do detailu komentuje z televizní obrazovky, jako by na to byl největší odborník.

Ustavení krizového štábu pod vedením min. vnitra (ČSSD) se AB nelíbí a snaží se jeho ustavení zdržovat a fungování omezit. (lidé brzy pochopí, že vláda roušky nezvádá nakoupit, takže si je masově začnou šít doma).

AB přichází s první PR iniciativou – trasování nemocných (hygienické stanice ale mají málo lidí a zastaralé vybavení). AB slibuje, že hygienu personálně posílí (Nevím, jestli se tak opravdu stalo. Pochybuji.).

Hygiena trasování nestíhá a vládě pomáhají call centra z celé republiky (policie, hasiči, dobrovolníci, firmy, …). Vládne strach, ale i obrovská solidarita. AB přichází se svým dalším PR. Aplikace pro trasování nakažených. (roušky stále nemá, ale říká, že je osobně rozveze …).

Nevládní IT odborníci po 2 měsících s údivem zjišťují, že v systému trasování nemá vláda žádná data. AB proto iniciativu tiše opouští.

Jarní tvrdý lock-down 2020 zabírá. Je to ale jen díky velkým omezením a hospodářským ztrátám. AB se prohlašuje za Best in covid.

Vláda si říká o bianco šek na 500 miliard státního dluhu. Komunisté jí podpoří.

AB vyhlašuje, že (naše) roušky už máme odložit. Nabádá ale občany, aby nejezdili do nakažených částí Evropy. V srpnu jede AB na 2 týdny na dovolenou na Krétu.

Srpen 2020: čísla nakažených opět rychle rostou. AB nedá na rady hygieniků a populisticky odkládá vyhlášení vyhlásit opatření, protože se blíží volby. Nechce si pohněvat lidí, kteří si užívají svobody bez roušek. V okolních zemích i v létě (Německo, Rakousko) roušky disciplinovaně a všude nosí.

AB do voleb nic neudělá. Jen vyhodí ministra zdravotnictví, který opatření vyhlásil. AB opatření ruší a krizový štáb nesvolá.

Září 2020: konečně je po volbách. AB ztrácí kraje. AB má najme dalšího ministra zdravotnictví. Vydrží mu ve funkci měsíc a kousek.

Říjen – listopad 2020: situace je katastrofální a ČR se řítí pod vedením AB do záhuby. Nový ministr zdravotnictví něco podivného domlouvá v restauraci na Vyšehradě a musí odstoupit. Kauzu zveřejňují noviny „konkurenčního“ oligarchy.

Blíží se Vánoce. Lidé chtějí nakupovat dárky a trochu se pobavit. AB populisticky otevírá na týden restaurace. Situace se opět rychle zhoršuje. Mrtvých je už přes 10 000.

AB spoléhá na vánoční svátky, že lidé nebudou chodit do práce. Zakáže lidem oslavit Silvestra a jezdit na hory. Lidé i podnikatelé ho mají plné zuby a přestávají ho poslouchat. Ani Václav Klaus ho neposlouchá L. Chodí bez roušky na demonstrace a nakonec se sám nakazí.

Začíná se trošku očkovat. Nedříve se naočkuje Babiš, prezident Zeman, jejich úředníci, zahradníci, ochranka … a také někteří prominentní papaláši. Většina ministrů za ČSSD mezitím chytí covid, protože nabili včas očkováni J. AB obviňuje Evropskou komisi, výrobce atd., že mu nedodali dost vakcín. V zákulisí se ale proslýchá, že spekuloval o ceně a neobjednal proto dostatečné množství.

AB ruší nemocnici v Letňanech, která se nepoužila, ale stála několik desítek milionů. Nakažených přibývá. Po roce je už 20 000 mrtvých. Jedna z nejvyšších úmrtností na tisíc obyvatel na světě.

Pokaždé, když se situace dramaticky zhorší, AB rychle z televizních obrazovek mizí. Ustavuje krizový štáb, aby ten obrovský průšvih, měl na koho hodit.

AB rozhoduje všechno sám, jako by byl studovaný epidemiolog. Z dalšího ministra zdravotnictví je jen oukropeček, kterého si vodí na tiskové konference. AB rozhoduje, že přednostně bude vláda očkovat učitele (a ne nejstarší důchodce, jak doporučují odborníci, kvůli jejich vyšší úmrtnosti). To je opravdu hořká „odměna“ pro jeho nejvěrnější voliče.

únor 2021 – Babiš žádá sněmovnu o dalších 500 miliard.

AB jede to Německa prosit o 100 tisíc vakcín, ale nic nedostane. Nabízenou pomoc hospitalizace těžce nemocných Čechů v sousedních státech odmítne. Sousedé z obav před českou nákazou uzavírají s ČR hranice.

Cestovní kanceláře (některé vlastněné oligarchy) vozí turisty na Zanzibar. Turisté k nám přivážejí africkou mutaci covidu.

Počet očkovaných v Česku je tragicky nízký (a nejméně do května 2021 bude) . Babiš na to kontruje, že nejde o nedostek vakcín. Že je to způsobené jejich špatným rozvážením, že je osobně rozveze. (Tak jako roušky před rokem?).

———————————–

Za rok 20 000 mrtvých, 500 000 000 000 Kč dluhu. Babiš je worst in covid.

———————————–

Tak. A teď hádejme, jak to bude dál?

  • Kolik ještě (do voleb v září) bude muset umřít neočkovaných lidí?
  • Jestli očkovaný Babiš vyhraje volby?
  • Jestli ho očkovaný Zeman pověří sestavením vlády, i když nezíská většinu?
  • Bude to opět vláda bez důvěry? (tak přeci už před 3 lety začínal).

Já si osobně myslím, že tenhle nelegitimní oligarchický režim, reprezentovaný Babišem se Zemanem, má všechny trumfy v ruce (moc, PR, dotace, prachy, média, státní aparát …). Ledaže by občanům, podnikatelům, lékařům, rodičům, studentům, hasičům, sociálním pracovníkům učitelům, platičům daní i důchodcům došla s AB trpělivost (obětí už je opravdu hodně a Babiš krizi nezvádá). A zvolili na podzim 2021 místo něj někoho jiného. Co myslíte?

,
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika